Reflexologie – Mooie huid- en gezondheidsvoordelen

Hallo daar!

Hoewel deze huidverzorgings- en ontspanningsmethode controversieel is, krijgt reflexologie steeds meer fans. Het lijkt op een klassieke massage, maar de therapeut concentreert zich alleen op je gezicht, handen en voeten. Waarom? Lees mijn bericht!

Wat is reflexologie?

Het is een therapie waarbij je gezicht, handen en voeten worden gemasseerd ten voordelen van het hele lichaam. Tijdens de behandeling, reflexen de lichaamsdeel en orgelpunten. Dankzij reflexologie wordt het lichaam ontspannen en geregenereerd het. Daardoor verdwijnen sommige ziektes of zijn hun symptomen minder intensief. De overgang tussen reflexen moet soepel verlopen, zodat de patiënt alleen rust, aangename warmte en ontspanning van spieren voelt. Vergeet niet dat de reflexoloog geen medicijnen mag gebruiken, diagnosticeren of voorschrijven.

Reflexologie methoden

Er zijn veel technieken voor reflexologie. Er is een andere verdeling van reflexen in elk ervan, afkomstig van veel oude culturen. De klassieke houdt in dat je een duim voorzichtig heen en weer beweegt (de rups loopt). Er is ook een cirkelvormige bewegingstechniek waarbij de reflexoloog de reflexen met de top van de duim belast.

Voeten, handen en gezicht reflexologie

Er zijn duizenden zenuwuiteinden in zowel de voeten als de handen. Ze zijn verbonden met de hersenen en specifieke orgels. Met de juiste stimulatie kunt u spierpijn, hoofdpijn, buikpijn verminderen en de bloedstroom verbeteren en uzelf in een goed humeur brengen. U hoeft dus niet geen problemen met de hersenen of de spijsvertering op te lossen.

gezicht Reflexologie is als een verfraaiing en huid verzorgingsbehandeling. Het verbetert de huidconditie, maakt rimpels glad en verstevigt de huid. Door op de reflexen op het gezicht te duwen en de huid te masseren met de juiste druk neemt de bloed- en lymfestroom toe, worden onder andere wallen en donkere kringen onder de ogen verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.