Mijn lijst met antioxidanten: De beste manier om mijn huid jonger en gezonder te houden

Hallo,

Ik weet zeker dat je je afvraagt wat je kunt doen met fijne lijntjes, verkleuringen, saaie gezichten en andere nare tekenen van ouder worden. Nou, ik heb een paar ideeën voor je over hoe om te gaan met de tekenen van veroudering. Ze werken perfect voor mij. Waar heb ik het over? Antioxidanten! Vandaag geef ik je mijn persoonlijke lijst met de beste antioxidanten voor de huid.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten beschermen ons organisme tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het beschadigen van onze huid, wat leidt tot een versnelde veroudering. Er zijn vele bronnen van antioxidanten en deze zijn onder andere huidverzorgingsproducten en voedingsproducten zoals vitaminen, zuren en kruidenextracten. Het wordt iedereen aangeraden om cosmetica met antioxidanten te gebruiken, ongeacht het huidtype of de leeftijd. Als ik je iets zou willen voorstellen, is dat je ermee in het voorjaar moet beginnen. Maar het betekent niet dat het een slecht idee is om bijvoorbeeld in de winter een antioxidantbehandeling te starten. Ik wil je alleen maar zeggen dat onze huid in het voorjaar en de zomer het meest gevoelig is voor vrije radicalen.

Effectieve antioxidanten: Welke moet je kiezen?

Er zijn tal van soorten antioxidanten waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je er een paar – ik gebruik ze het vaakst:

  • Ferulinezuur – het elimineert vrije radicalen samen met andere reactieve zuurstofsoorten. Je kunt het gebruiken als een serum dat voorafgaand aan een zonnebrandcrème wordt aangebracht. Wat interessant is, ferulinezuur past goed bij de vitamines C en E, omdat het de effectiviteit ervan verhoogt.
  • Co-enzym Q10 – dit is een natuurlijk bestanddeel van onze huid dat daalt naarmate we ouder worden. Eigenlijk zijn er ook andere factoren die bijdragen aan het verminderen van de niveaus van co-enzym Q10 in onze huid en deze zijn: ongezonde voeding, UV-stralen, ziekten en sommige medicijnen. Studies hebben aangetoond dat deze stof effectiever is in combinatie met vitamine C en E.
  • Groene thee extract – het is verantwoordelijk voor het blokkeren van een enzym dat onze huidcellen, hyaluronzuur en lipiden die cellen met elkaar verbinden, vernietigt. Het heeft ook een anti-ageing effect.
  • Niacinamide (vitamine B3) – het staat bekend om het verhogen van de productie van ceramiden in de huid en het verminderen van het risico op waterverlies. Het reguleert het werk van talgklieren, behandelt verkleuringen en kalmeert ontstekingen. Het wordt vaak toegevoegd aan verschillende anti-verouderingscrèmes.
  • Druivenpitextract – het beschermt de huid tegen vrije radicalen en tegen het verlies van collageen, elastine en hyaluronzuur. Bovendien voorkomt dit extract dat de huid slap wordt, versterkt het de bloedvaten en stimuleert het de microcirculatie.
  • Liponzuur – het bestrijdt vrije radicalen, verheldert de huid, is ontstekingsremmend en bestrijdt rimpels. Bovendien is dit zuur in staat om alle negatieve gevolgen van UV-stralen op onze huid op te vangen.

Dit is mijn lijst van mijn favoriete antioxidanten. Heb je zelf ook favorieten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.