In gevecht met cellulitis? Voor mij betekent dit oorlog! Ik vertel je hoe je er van af komt

Hallo schatten.

Ik heb een oorlog gevoerd. Ik zal cellulitis voor eens en altijd verslaan. Ik ben niet geïnteresseerd in halve maatregelen, ik wil het op de vlucht laten slaan zodat het nooit meer terugkomt. De zomer staat voor de deur en de benen moeten geshowd worden. Naast lichaamsbeweging en dieet, zal ik ook de juiste cosmetica gebruiken. Die met de beste samenstelling blijken… zelfgemaakt te zijn. Dat betekent in feite dat als je het niet zelf doet, je niet veel moet verwachten. Serieus, ik vertrouw de zelfgemaakte recepten veel meer als het gaat om cellulitis, omdat ze meer anti-cellulitis ingrediënten bevatten. Dat is het. Als je alles wilt leren over wat je moet gebruiken voor huidverzorging om van cellulitis af te komen – lees dan verder.

Weinig openingswoorden, ik zal je niet vervelen met feiten over wat cellulitis is en hoe het ontstaat. Het gebeurt gewoon. Het maakt niet uit of je een paar pond extra hebt of dat je slank bent… het is niet kieskeurig 😉 De oorzaak kan te weinig beweging zijn, dus je weet wel… gewoon een beetje bewegen. Maar je moet ook je organisme ondersteunen, zelfgemaakte cosmetica voor cellulitis bevatten ingrediënten zoals koffie, kaneel of gember. Je moet overwegen om olie of een masker te bereiden en het 1-2 keer per week te gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld essentiële oliën in mijn recepten. Ze zijn briljant, maar wees voorzichtig, want als je er te veel van gebruikt, kan dat de huid irriteren.

Doe-het-zelf cosmetica voor cellulitis

Anti-cellulitisolie

Om anti-cellulitisolie te maken zou het geweldig zijn om gewone jeneverbesolie te gebruiken die vaak wordt gebruikt in afslankende cosmetica. Aan de andere kant stimuleert cipresolie de bloed- en lymfecirculatie. Het heeft een invloed op de eliminatie van giftige stoffen en vetafzettingen uit het organisme. Bovendien geeft rozemarijnolie een perfecte kleur aan de huid en elimineert de patchoeli-olie de zwelling. Dus, waar vind je alle ingrediënten in één product? Precies, nergens. Je moet het zelf mengen 😉 Dus, laten we het mengen!

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels natuurlijke olie (ik hou van zoete amandel of argan),
  • 3 druppels jeneverbes etherische olie,
  • 3 druppels patchoeli etherische olie,
  • 3 druppels cipres etherische olie,
  • 3 druppels rozemarijn etherische olie.

Giet alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar. Olie is een vrij vettig product dat je 1-2 keer per dag in de huid moet wrijven in de gebieden waar cellulitis aanwezig is.

Lichaamsmasker voor cellulitis

Heb je cellulitis op je buik, dijen en billen? Dit lichaamsmasker werkt echt goed, dus meiden, hop naar de keuken! Je zult koffie, kaneel en gember nodig hebben. Koffie bevordert de bloedcirculatie in de huid en verbetert de elasticiteit. Gember en kaneel hebben verwarmende eigenschappen zodat ze de celstofwisseling stimuleren en water, vet en lymfevermindering ondersteunen.

Ingrediënten:

  • 2 ts oploskoffie,
  • 2 ts kaneel,
  • 1 ts gember,
  • 2 ts van de geest,
  • 1 ts arganolie.

Zet de koffie in een kleine hoeveelheid water.
Voeg de rest van de ingrediënten toe.
Meng het. Dat is het. Nu het opdoen.
Breng deze wonderbaarlijke pasta aan op de probleemgebieden. Om te voorkomen dat het afdruipt, wikkel je het in met plasticfolie. Spring onder de deken zodat je dijen het warm hebben en zodat het lichaamsmasker het gebied extra kan opwarmen.
Was het af na 20 minuten en wrijf het in met eerder gemaakte olie.
Deze behandeling dien je twee keer per week te herhalen.

Kaneel bodywrap tegen cellulitis

Wel, oké. Een body wrap is in principe gewoon je lichaam inpakken met plastic folie, dus de vorige was ook een body wrap… Deze is gewoon makkelijker te doen. Je hebt maar 2 dingen nodig:

  • 5 pakjes kaneel
  • 1/2 glas water

Meng kaneel met water, maar doe dit langzaam aan door kleine hoeveelheden toe te voegen. Je moet een dikke kaneelpasta maken. Breng het later aan op de huid en wikkel het lichaam in met de plastic wikkel (net als hierboven). Houd het lichaamsmasker 30 minuten op en was het daarna af. Ik voeg er graag wat grapefruit etherische olie aan toe. Ik voeg letterlijk 3 druppels van de olie toe omdat die erg sterk is, in ieder geval voor mijn huid. Na een maand zul je zien wat een geweldige anti-cellulite werking zelfgemaakte cosmetica hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.