Natuurlijke haar- en huidverzorging. Hoe doe je dit & raak je niet ontmoedigd?

Ik denk dat elke vrouw op een punt in haar leven komt dat ze voor natuurlijk wil gaan. Hiermee bedoel ik natuurlijke huid- en haarverzorging. Dit is zeker de juiste beslissing, maar hoe doe je dit?

Ik zal je wat meer vertellen over de basis van natuurlijke verzorging. Het is niet zo makkelijk als het lijkt dus gooi jezelf niet in het diepe.

Laten we eerst inventariseren naar de redenen om de verzorgingsgewoonten te willen veranderen. Er zijn verschillende redenen:

  • Natuurlijke verzorging is beter, gezonder en plezieriger.
  • Natuurlijke cosmetica brengen geen schade aan het haar of de huid.
  • Natuurlijke ingrediënten helpen om vele huidcondities te tackelen.
  • Het is makkelijker om natuurlijke oplossingen aan onze behoeften aan te passen.
  • Natuurlijke producten maken ons creatiever.
  • Natuurlijke cosmetica is milieuvriendelijk.

Wanneer ga je voor natuurlijk?

Er is altijd een goed moment om voor natuurlijke huid- en haarverzorging te kiezen. Het belangrijkste is het maken van een bewuste keus. Als je het wil doen ‘omdat je vriendinnen het doen’ zou ik je willen adviseren om wat langer te wachten. De huid en het haar beter passende producten geven zou de enige goede reden moeten zijn om naar de natuurlijke kant over te stappen.

Ik was volwassen genoeg om deze beslissing een aantal maanden geleden te nemen. Ondanks een lastige start en haar dat niet mee wilde werken heb ik geen spijt.

Verander voor beter. Hoe doe je dit?

Vergeet radicale veranderingen (ik deed dit wel, mijn fout). Wees systematisch. Een plotselinge verandering van alle ‘slechte’ producten naar natuurlijke ingrediënten kan choquerend zijn voor de huid, het haar en ook voor onszelf. Wat maakt het zo ingewikkeld?

Probeer niet alle producten in één keer weg te gooien. Als ze goed werkte voor je en geen schade aanbrengen kun je ze gewoon opmaken en daarna overstappen op een natuurlijk product. Stapsgewijs nieuwe producten in jouw dagelijkse routine introduceren is veiliger. Ook zie je op zo’n moment beter of een bepaald product voor jou werkt of niet.

Natuurlijke schoonheidsproducten. Welke kies je om te beginnen?

De eerste producten die we gebruiken om onze huid- en haarverzorgingsroutine aan een make-over te onderwerpen bepalen of we enthousiast zijn of ontmoedigt raken.

  • IK RAAD NIET AAN om met haarverzorgingsproducten te beginnen omdat het verschil van het effect van een normale shampoo of conditioner en de natuurlijke variant heel groot is. Geen siliconen betekent moeilijker kammen, het haar voelt grof aan omdat het geen wasmiddelen bevat waardoor je het gevoel kan krijgen dat het haar ongewassen is. Neem de tijd en introduceer ze stapsgewijs, bijvoorbeeld door natuurlijke oliën te gebruiken op de hoofdhuid en het haar.
  • IK RAAD AAN om zeep, scrub en bodylotion te gebruiken. Kies degene die natuurlijke ingrediënten bevat en gebaseerd is op een plantaardige olië of kruidenextract. Als de ingrediënten in balans zijn (vergelijkbare hoeveelheid vochtinbrengende en smerende stoffen) hoeven we ons niet oncomfortabel te voelen. Als je iets voelt, hou dan in je achterhoofd dat dit een verandering is naar beter!

Natuurlijke gezichtsverzorging? Wees voorzichtig!

Ik zou je willen adviseren om voorzichtig te zijn als het om gezichtsverzorging gaat. De huid van het gezicht is extreem gevoelig en snel geïrriteerd.

Wees redelijk als je op zoek gaat naar milieuvriendelijke gezichtsproducten. De goedkoopte bevatten vaak de minst goede ingrediënten en hebben vaak een slecht resultaat. Als producten alcohol bevatten (sommige maskers zijn daarin geweekt) kan je huid gaan irriteren. Bekijk de ingrediënten eerst en zorg ervoor dat je een product kiest dat een goede kwaliteit heeft voordat je een natuurlijke moisturizer, serum of cleanser koopt.

5 Regels voor het kiezen voor natuurlijke haar- en huidverzorging:

Tijd voor een opsomming 🙂

Natuurlijke verzorging is het zeker waard!. Ook omdat natuurlijke, milieuvriendelijke producten tegenwoordig steeds populairder worden en niet langer in een groene, lelijke verpakking zitten. Er is zoveel keus en voor ieder van ons is er een goede natuurlijke cosmetica gemaakt.

Aan de andere kant, als we niet ontmoedigt willen raken (natuurlijke verzorging geeft niet direct effect) moeten we deze 5 eenvoudige regels volgen. Hoe verbeter je jouw looks op een natuurlijke manier?

  1. Hou het simpel. Kijk naar alle producten die je hebt en gebruik alleen de producten die je echt nodig hebt.
  2. Vervang niet meteen alle producten. Maak de producten die je hebt op en introduceer natuurlijke cosmetica stapsgewijs.
  3. Leer de samenstelling te analyseren. Als je weet welke ingrediënten je koste wat kost moet vermijden zal de keus makkelijker worden.
  4. Raak niet ontmoedigd. Natuurlijke huid- en haarproducten werken langzamer (maar effectiever!) dus verwacht niet direct resultaat.
  5. Durf te experimenteren! Niet elke natuurlijke cosmetica werkt voor iedereen. Wees niet bang om te veranderen en verschillende opties te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.