Mijn beste haarverzorgingstips? Wat zou je zeggen van een hoofdhuidconditioner?

Hoi allemaal,

Ik heb altijd extra aandacht besteed aan mijn haar. Naast reguliere haarverzorgingsproducten zoals maskers, shampoo en ampullen gebruik ik regelmatig een conditioner voor de hoofdhuid. Werkt dit nou echt? Zijn deze echt zo effectief als de fabrikant claimt? Hoe gebruik is ze? Blijf lezen om erachter te komen.

Wat is een conditioner voor de hoofdhuid?

Hoofdhuidconditioner (wordt soms hoofdhuidlotion genoemd) is een haarverzorgingsproduct dat op de hoofdhuid en haarwortels wordt aangebracht om deze te verzorgen. De meest populaire hoofdhuidconditioners gaan haaruitval tegen en verbeteren de haargroei. Natuurlijk kan je een hoofdhuidconditioner thuis maken of een commercieel product in de winkel kopen. In de meeste gevallen zijn hoofdhuidconditioners gemaakt van kruidenextracten, natuurlijke oliën en vitamines. Ik weet zeker dat je de meeste ingrediënten die je nodig hebt om een hoofdhuidconditioner te maken al in huis hebt. Hou er rekening mee dat een zelfgemaakte hoofdhuidconditioner binnen 7 dagen gebruikt moet worden. Ook moet je het in de koelkast bewaren.

Wat zijn de voordelen van een hoofdhuidconditioner?

De effecten die een hoofdhuidconditioner brengt:

  • Stimuleert de haarzakjes en zorgt voor de hoofdhuid.
  • Brengt de talgproductie in balans.
  • Hydrateert en voedt het haar.
  • Maakt het haar sterker.
  • Geeft het haar ‘body’.
  • Helpt de haarwortels om langer fris te blijven.
  • Voorkomt het vermenigvuldigen van bacteriën.

Hoe maak je zelf een hoofdhuidconditioner?

Hieronder vind je een aantal recepten voor DIY hoofdhuidconditioners. Ik heb de meeste zelf getest en kan deze van harte aanbevelen.

1. Fenegriek hoofdhuidconditioner om haaruitval te voorkomen

Neem een kopje. Doe hier een eetlepel fenegriek in poedervorm in en giet hier kokend water overheen. De infusie moet binnen 15 minuten klaar zijn. Als het afgekoeld is, kun je de handgemaakte hoofdhuidconditioner op het haar aanbrengen. Let wel op: fenegriek ruikt hetzelfde als kippensoep, het kan zijn dat je daar niet van houdt.

2. Haargroei hoofdhuidconditioner met kruidensiroop

Ik moet je waarschuwen: de meeste kruidensiropen bevatten alcohol en dit kan de hoofdhuid irriteren. Als je toch besluit om het te gebruiken, combineer het dan met water, 1 op 2. Je kunt deze conditioner om de dag gebruiken. Hou de hoofdhuid wel in de gaten.

3. Hoofdhuidconditioner met citroen om een vette huid te voorkomen

Ik heb dit product gebruikt als een leave-in conditioner, maar alleen om de hoofdhuid te reinigen. Als je deze conditioner wil maken, pers een halve citroen uit en combineer dit met water.

4. Hoofdhuidconditioner die haargroei boost met ui

Ui is inderdaad in staat om de haarzakjes te stimuleren om haar sneller te laten groeien. Rooster deze groente. Combineer het met water of breng het direct aan op de hoofdhuid. Laat het twee of drie uur zitten voordat je het haar wast.

Hoe gebruik je hoofdhuidconditioners?

Als je de gewilde resultaten wil bereiken moet je elke dag een hoofdhuidconditioner gebruiken. Er zijn hoofdhuidconditioners die je voor het wassen gebruikt, of juist erna. In de meeste gevallen moet een hoofdhuidconditioner een aantal uur blijven zitten, anders werkt het niet. Als je het gebruik eenvoudiger wil maken, gebruik dan een fles met dispenser of een pipet. Hoofdhuidconditioner moet portie voor portie aangebracht worden, gelijkmatig verdelen over de scheidingen die elke haarsectie heeft. En vergeet niet om de hoofdhuidconditioner in de huid te masseren. Dit versnelt de penetratie en verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.