Een stap dichter bij zachte voeten: thuis behandeling met DIY maskers, scrubs en crèmes

Hoi,

Stel ik de verkeerde vraag als ik vraag hoe het met je voeten gaat? Verzorg je de voeten regelmatig of behoor je tot de groep mensen die de voeten tijdens de winter negeren en als de zomer komt… dit hoef ik niet verder toe te lichten denk ik. Hoe denk je over een behandeling voor de voeten thuis? Het biedt niets dan voordelen voor je: het is natuurlijk, eenvoudig en makkelijk voor te bereiden. Bovendien weet ik zeker dat je alle ingrediënten al in de keuken hebt staan, net zoals de apparaten. Hier zijn mijn recepten voor snelle regeneratie van de voeten.

DIY VOET SCRUB

Dit is een ideale cosmetica als je de ruwe huid op je hielen wil verzachten. Naast het verwijderen van dode huidcellen boost deze scrub de circulatie waardoor de huid sneller regenereert en alle huidcellen goed gevoed worden. Als ik je mag adviseren: gebruik scrub voor de voeten als je uit bad of onder de douche vandaan komt omdat de huid dan zacht is en minder bestand tegen schurende deeltjes.

Recept voor DIY grove voet peel

Dit is ongelooflijk nuttig als je last hebt van eelt op de hielen. Ik bereid het volgende voor: 2 eetlepels crème, een druppel etherische olie en 125 gram zout (Himalaya zout). Als je die te hard vindt kun je het ook combineren met fijne zout. Als je geen crème in huis hebt kun je yoghurt, boter, melk of olijfolie gebruiken.

Recept voor DIY fijne voet peel

Meng fijne suiker (of zout) met een half theelepel kaneel en twee eetlepels honing. Soms meng ik het zout met maanzaad. Voeg hier een eetlepel citroensap en natuurlijke olie aan toe. Geloof me, na deze behandeling geloof je niet meer dat het jouw voeten zijn waar je naar kijkt! <3

Er is een ingrediënt dat meer schurend werkt, dit kun je gebruiken in plaats van suiker of zout. Probeer eens koffiedik of havervlokken.

DIY VOETENMASKER

Hiermee geef je de voeten een hele snelle upgrade. 🙂 Ze bevatten een hoge concentratie helende stoffen. Als jouw voeten regeneratie nodig hebben, of als je ze net gescrubd hebt: een voetenmasker is de kerst op de taart. Met een goed masker worden de voeten gevoeg, zacht en fris. Er zijn twee manieren om een voetenmasker aan te brengen:

  1. Verspreid het over de voeten, laat het 15 minuten intrekken en spoel het uit. Gebruik daarna een voetcrème.
  2. Breng de cosmetica ’s avonds aan, als je in bed ligt. Doe een paar katoenen sokken aan en wordt ’s ochtends wakker met de voeten van je dromen.

Recept voor DIY regenererend voetenmasker 1

Meng 3 bananen met 2 eetlepels yoghurt. Gebruik een vork om de bananen te prakken voordat je ze mengt. Je kunt er ook havervlokken of een beetje warme melk/yoghurt en een eetlepel honing of aloë sap aan toevoegen. Spoel na 15 minuten af.

Recept voor DIY regenererend voetenmasker 2

Avocado blijkt voordelen te hebben bij het regenereren van de huid op de voeten. Prak het met een vork en voeg er 3 eetlepels natuurlijke yoghurt aan toe. Breng het masker aan op de voeten en pak ze in met folie. Spoel na 20 minuten af.

Ook natuurlijke oliën, kruidendestillaten en klei zijn goede ingrediënten voor zelfgemaakte voetenmaskers.

DIY VOETENCRÈME

Voetencrème lijkt een doorsnee product dat de huid zoveel verbetert als een masker. Ik ben het daar niet mee eens. Mensen die dit geloven zijn wat mij betreft nog geen goede voetencrème tegengekomen. Hoe vind je een goede voetencrème? Maak hem zelf!

Recept voor DIY hydraterende voetencrème

Meng shea butter, vitamine A en kokosolie (ik probeer van elk ingrediënt dezelfde hoeveelheid te nemen, bijvoorbeeld een theelepel). Daarna breng ik de crème aan op mijn voeten. Vaak doe ik het in bed en doe ik daarna sokken aan. Als ik het ’s ochtends gebruik voeg ik een druppel eucalyptus- of lavendelolie toe. Ik hou ervan!

Vind jij het leuk om zelf cosmetica te maken? Heb je thuis al eens producten voor de voeten gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.