Ik kies de beste hittebeschermingsspray voor haar

Denk je eraan om je haar te beschermen tegen hitte voordat je een föhn gebruikt? Helaas is het moeilijk om je lokken met hitte te stylen zonder ze te beschadigen. Daarom adviseer ik met klem – maar wel voorzichtig – om je haar te beschermen tegen hitte voordat je een stijltang of ander hitte-instrument gebruikt. Zo voorkom je uitdroging, dofheid en broosheid.

Zo meteen zal ik je de namen geven van de beste hittebeschermende sprays die ik op mijn haar heb uitgeprobeerd. Ik ben er zeker van dat je aan het einde van dit stuk zult weten welk product het beste is voor jouw haar. Maar laten we eerst de toepassing van hittebeschermende sprays overlopen, zodat je een volledig beeld hebt van de situatie.

Is het nodig om hittebeschermende spray op nat of droog haar te gebruiken?

In principe kun je het op beide manieren doen. Ik gebruik hittebeschermende spray op mijn droge haar omdat ik het altijd aan de lucht laat drogen. Maar als ik het proces moet versnellen en de lokken moet föhnen, spray ik ze met de beschermingsspray nadat ik het overtollige water met een handdoek heb verwijderd. Daarna ga ik verder met de styling.

Moet je hittebeschermende spray op je haar aanbrengen?

Dat is iets wat ik nooit zou doen. Het is beter om alleen het haar te sprayen en de hoofdhuid helemaal te vermijden. In het algemeen is het een goed idee om een beetje extra aan de haarpunten toe te voegen. Soms kam ik het haar om het product gelijkmatig te verdelen, hoewel dit niet nodig is. Ik besprenkel het haar ook een paar seconden met een hittebeschermer voordat ik een warmtestylinginstrument gebruik. Dit product heeft geen extra tijd nodig om te beginnen werken, wat je tijd bespaart.

BESTE HITTEBESCHERMING SPRAY’S VOOR HAAR [ranking]

De hittebeschermende sprays hieronder hebben bewezen ideaal te zijn voor mijn haar. De volgorde waarin ik deze items plaats is natuurlijk geen toeval. In mijn optiek functioneren de toppers het best.

# 1: Nanoil, Heat Protectant Spray

nanoil HITTE BESTENDIGE SPRAY

Ik weet dat het belachelijk lijkt, maar ik werd verliefd op de geur. Het is delicaat en blijft enkele uren op het haar hangen, waar ik dol op ben. Maar toen ik deze spray voor de eerste keer gebruikte, maakte mijn fixatie op de geuren plaats voor een verliefdheid op de effecten. Nanoil Heat Protectant Spray is voor mij een onmisbare stap voordat ik mijn lokken stijl of krul. Ik gebruik het ook voor het föhnen, hoewel dat vanzelfsprekend is. Verrassend genoeg heb ik ontdekt dat als ik het gebruik wanneer ik een #badhairday heb, ik er in een oogwenk mooier uitzie – het maakt mijn haar glanzend, glad en zacht. Maar het belangrijkste voordeel van het gebruik van een hittebeschermende spray is dat mijn haar minder vatbaar is voor droogte en broosheid. In feite is het voortdurend gehydrateerd. Nanoil heeft eindelijk een hittebeschermende spray op de markt gebracht in een fles van 200 ml (6.76 fl oz) die gemakkelijk in de hand ligt.

Meer informatie kan worden gevonden op de officiële website – nanoil.nl

#2: Kemon, EN Heat Spray 13

Mijn kapper, die het in haar salon gebruikt, raadde me deze aan. Deze spray is zo licht dat je het niet eens merkt op je haar. Toch moet je er flink wat van gebruiken om je lokken te beschermen tegen hitteschade. Gelukkig is AND Heat Spray 13 eenvoudig te gebruiken. Wat ik ook fijn vind aan Kemon producten is dat ze UV-bescherming bieden, waardoor ze een van de items zijn die ik altijd in mijn tas heb als ik ergens naar de zon ga. Tijdens andere seizoenen gebruik ik het minder vaak omdat het snel op is en me niet het shine boost effect geeft.

#3: Balmain, Thermal Protection Spray

Nog een spray van groot formaat (6,76 fl oz / 200 ml) die echter niet goedkoop is. Ik gebruik het vooral vóór het gebruik van een stijltang, maar het schijnt het haar ook te beschermen tegen de schadelijke effecten van een krulstaaf. Balmain Thermal Protection Spray bevordert, naar wat ik heb ervaren, de glans en maakt het haar glad, waardoor ik mijn haar langer steil kan houden. Ik vind het ook fijn dat deze hittebeschermende spray in een doorzichtige fles zit, zodat ik gemakkelijk kan zien hoeveel product ik heb gebruikt. En hoewel ik geniet van de effecten die het produceert, betwijfel ik of ik het opnieuw zal kopen, tenzij ik een aanzienlijke korting krijg.

#4: CHI, 44 Iron Guard Thermal Protection

Ik vind deze hittebeschermer fijn, maar eerlijk gezegd vind ik dat hij het haar niet zo goed beschermt tegen hoge temperaturen als de producten die ik hierboven heb genoemd. Het laat het haar glanzen en ruikt heerlijk, maar dat is toch niet de belangrijkste reden om een hittebeschermer te gebruiken? Corrigeer me als ik het mis heb, maar het werkt prima, tenzij je de temperatuur van je hitteapparaat instelt op meer dan 300 F / 150 C. Ik had de indruk dat 44 Iron Guard Thermal Protection zijn werk niet goed deed wanneer ik hogere temperaturen toepaste. Hoe dan ook, ik denk dat je het kunt gebruiken om glans en milde bescherming aan je haar toe te voegen, vooral omdat het niet duur is.

Beste hittebeschermende sprays voor haar: Samenvatting

Dit zijn de vier beste hittebeschermende sprays voor haar die ik heb gebruikt en ten zeerste aanbeveel. Hoewel Nanoil thermal spray het beste blijkt te zijn voor mijn haar, kan je experimenteren met alternatieve behandelingen. Niettemin ben ik ervan overtuigd dat het gebruik van Nanoil Heat Protectant Spray de beste resultaten zal opleveren. Laat me in de comments weten of je heat protectors gebruikt of dat je ze zinloos vindt (ik hoop van niet!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.