Kleurrijke Mascaras: Wanneer gebruiken? Welke kleur kiezen?

Kleurrijke Mascaras: Toepassen en De Juiste Kleur Kiezen

Mascara is een make-up-product dat gezichtsuitdrukkingen en schoonheid vergroot. Het is een zeer krachtig product en heeft veel voordelen. Om er het beste uit te halen, is het echter belangrijk om te weten wanneer je welke kleur kunt gebruiken. In deze blogpost bespreken we de verschillende kleuren mascaras, waarvoor je ze kunt gebruiken en welke kleur je het beste kunt kiezen.

Waarvoor gebruik je kleurrijke mascaras?

Kleurrijke mascaras worden gebruikt om je look een extra dimensie te geven. Ze voegen expressie toe en maken je ogen sprekender. Kijkend naar het kleurenspectrum kunnen deze accessoires je ook helpen optisch, zoals het versterken van je ogen.

Kleurrijke mascaras zijn ideaal als je een felle ooglook wilt maken. Dat betekent dat je de basis zo subtiel mogelijk houdt en alleen kleurrijke mascaras gebruikt. De juiste kleuren kunnen je ogen meer definitie geven, heighten en een duidelijk contrast creëren.

In welke kleur mascararollen?

Er zijn tal van kleuren mascara op de markt en ieder heeft een ander doel. Dus voordat je begint, is het belangrijk om te weten welke kleur je het beste kunt gebruiken. Hieronder volgt een overzicht:

  • Zwarte mascara. Deze tint is ideaal als je een dramatische, intense look wilt creëren. Het verbetert je ogen en accentueert je oogopslag
  • Bruine mascara. De bruine kleur is een subtielere variant van de zwarte mascara en maakt je ogen minder overdreven. Het brengt kleur aan je look toe zonder al te veel op te vallen.
  • Blauwe mascara. Deze zachtere kleur is ideaal voor als je een meer open uitdrukking wil creëren. Je ogen zullen meer open en positief staan.
  • Groene mascara. Groene mascara heeft een verfrissend en jong effect. Het is perfect om je ogen meer detail te geven.
  • Grijze mascara. Grijze mascara heeft een modische en chique effect, vooral als je een meer neutrale look wilt creëren.
  • Paarse mascara. Paarse mascara is perfect om je ogen kleurrijk en levendig te maken. Het is een geweldige manier om extra kleur toe te voegen aan je look.
  • Gouden, koperen en platinamascara. Deze tinten worden meestal gebruikt als accentkleur om je ogen extra glans en dimensie te geven.
  • Neonmascara. Neonmascara is perfect als je een felle, uitgesproken look wilt. Het geeft je flirtouwenijke en glamoureuze uitstraling.

Hoe appliceer je de kleurrijke mascaras?

Voordat je begint, is het belangrijk dat je de mascara aanbrengt in laagjes, om een natuurlijke look te creëren. Begin aan de wortel en werk je naar de uiteinden toe om volume te creëren.

Je kunt verschillende kleuren fingeren samen te combineren. Gebruik bijvoorbeeld een diep grijs in de basis en een lichtere kleur aan de uiteinden. Of je kunt ook twee verschillende kleuren oogmake-up-accessoires gebruiken, zoals de Catrice Colorful Inspiration Mascara Duo.

Als je een subtielere look wilt, kun je ervoor kiezen om alleen één kleur te gebruiken. Kies voor een diepere kleur, zoals zwart, bordeauxrood of chocoladebruin, omdat deze kleuren het beste de basisvormen.

Als je een meer overdadige look wilt creëren, kun je ervoor kiezen om je eyeliner aan te brengen boven of onder je ogen. Probeer gecombineerde kleuren en soorten te gebruiken, zoals liquid eyeliners en gekleurde oogschaduws.

Hoe kies je de juiste kleurrijke mascara?

De juiste kleurrijke mascara kiezen is essentieel voor een perfecte look. Over het algemeen is het belangrijk om het seizoen waarin je de look draagt in gedachten te houden.

Als je in de herfst of winter de look draagt, kun je donkere kleuren zoals bordeauxrood, chocoladebruin en diepzwart gebruiken. Deze kleuren zorgen ervoor dat je ogen meer drama creëren en komen goed uit tegen je make-up of kleding.

In de lente of zomer is het een goed idee om lichte kleuren te gebruiken, zoals pastelblauw, groen of roze. Ze geven je ogen kleur, expressie en levendigheid.

Conclusie

Kleurrijke mascaras zijn een geweldig accessoire voor elke look. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren om mee te experimenteren. Je moet echter wel weten wanneer je welke kleur gebruikt om een mooie look te creëren.

Tenzij je een meer gedurfde look wilt, moet je er rekening mee houden dat je de basis neutraal houdt en lichtere tinten aan de uiteinden gebruikt. Bij het kiezen van de juiste kleurrijke mascara gaat het erom wat je wilt bereiken. Het is belangrijk om het seizoen mee te nemen in je overwegingen en je ogen meer expressie, kleur en kracht te geven.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.