Met kleine stappen. Welke is de juiste volgorde voor het aanbrengen van huidproducten?

Het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten kan een grote impact hebben op uw algehele huidconditie en een verzorgde look. De sleutel is om de juiste volgorde te kiezen waarin u de producten op de huid aanbrengt, omdat je zo het beste resultaat krijgt.

Stap 1: Reiniging

Het begint altijd met het reinigen van je gezicht. Dit stapje kun je niet overslaan, omdat dit de basis is waarop al je andere huidproducten worden aangebracht. Was iedere ochtend en avond je gezicht met een milde reinigingsmiddel, zonder zeep. Dit helpt om de poriën en de huid te reinigen en te verfrissen, zodat er geen talg of make-up achterblijft dat irritatie kan veroorzaken. Gebruik als je kunt een reinigingsmiddel op oliebasis, omdat dit de meest milde en effectieve manier is om de huid schoon te maken.

Stap 2: Toner

Om het reinigingsproces af te ronden, is het daarna zinvol om een ​​toner aan te brengen op een watje. Deze toner verwijdert alle resterende make-up, talg en bacteriën van het gezicht. Ook helpt een toner de talgproductie in evenwicht te houden en poriën te verfijnen. De luchtvervuiling zorgt ervoor dat onze huid vaak is uitgedroogd en gevoelig. Daarom is het het beste om een ​​toner te gebruiken die voorziet in hydraterende ingrediënten, zoals aloë vera, lavendelolie of tea tree olie.

Stap 3: Activeer

Na reinigen en tonen is het tijd om de huid te activeren met een actief ingrediënt. Er zijn veel soorten actieve bestanddelen die een krachtigere verzorging van de huid kunnen bieden. De meest populaire actieve ingrediënten tegen veroudering zijn retinol, vitamine C, glycolzuur en draadloze aanvulling. Ook onzuiverheden zoals acne kunnen worden behandeld met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, benzoylperoxide en tea tree olie. Als je deze actieve ingrediënten experimenteert, begin dan met lage concentraties en bouw geleidelijk op en gebruik ze alleen ’s avonds.

Stap 4: Serum

Na het gebruik van de actieve ingrediënten, is het tijd om een ​​serum te gebruiken. Sommige producten bevatten een combinatie van actieve ingrediënten en andere moeten als stand-alone product worden gebruikt. Serums zijn vaak een van de meest krachtige producten die je kunt gebruiken, vooral als je je huid een extra dosis hydraterende ingrediënten wilt geven of bepaalde onvolkomenheden wilt aanpakken. Ga op zoek naar serums die uw huidtype aanvullen, of je nu op zoek bent naar meer vochtinbrengende ingrediënten, reparatie, anti-aging, ontstekingsremmende of rustgevende stoffen.

Stap 5: Oogcrème

Je oogcontour is veel dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht, dus het is belangrijk hier extra aandacht aan te besteden met een geschikte oogcrème. Oogcremes bevatten meestal krachtige ingrediënten gericht op het verminderen van donkere kringen, wallen en fijne lijntjes. Gebruik twee keer per dag een oogverzorgingsproduct speciaal bedoeld voor de delicate huid rond het ooggebied en breng het product aan met je ringvinger (de duim heeft te veel druk) van binnen naar buiten met licht tastende drukringen.

Stap 6: Hydraterend masker

Hoewel het elke dag aanbrengen van een moisturizer belangrijk is, kunt u de hydratatie naar een hoger niveau brengen met een diep hydratatie masker. Vermijd het gebruik van een scrubmasker elke dag, omdat dit ervoor kan zorgen dat de huidbarrière wordt verzwakt. Kies in plaats daarvan eens per week een masker met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, kamille, aloë vera, sheaboter of caviar-extract.

Stap 7: Moisturizer

Als je een moisturizer gebruikt, ga er dan voor staan ​​dat je deze het meest effectief maakt door de producten eronder op de juiste manier te gebruiken. Breng de moisturizer aan nadat je de vorige stappen hebt doorlopen. Hydraterende lotion of olie is het beste op de plaatsen waar de huid meer hydratatie en ondersteuning nodig heeft. Vergeet niet om meer product toe te voegen op de kwetsbare gebieden van de huid, zoals de kin, de slapen en de nek.

Stap 8: Spf

Dit stapje mag nooit worden overgeslagen. Zonbescherming is een absolute must om de huid van beschadiging en vroege veroudering te behoeden. Zorg ervoor dat je een brede zonbeschermingsfactor gebruikt (ten minste SPF30) en kies een product dat biedt UVA- en UVB-bescherming.

Door deze stappen volgens de juiste volgorde te volgen, kunt u het meeste uit uw huidverzorgingsroutine halen. Herinner je dat elke huid anders is en alleen door te experimenteren kun je de beste combinatie producten vinden waarmee je huid optimaal geniet.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.