De filosofie van Slow Beauty: Schoonheid van top tot teen

Sommige dingen in het leven zijn slechts van tijdelijke aard en een van die dingen is schoonheid; het is tijd dat we het afkoelen en doen wat goed is voor ons. Slow Beauty is een filosofie die streeft naar een langer, zachter, diepgaand plezier in plezierige, natuurlijke schoonheid. In tegenstelling tot de traditionele snelle, oppervlakkige, tijdelijke schoonheid benadrukt Slow Beauty de betekenis en reflectie van schoonheid in haar meerdere vormen.

Waarom Slow Beauty?

De filosofie van slow beauty is gebaseerd op meer bewustwording omtrent ervaringen met schoonheid. In tegenstelling tot het idee van oppervlakkige, oppervlakkige schoonheid die alleen voor een moment wordt verzorgd, gaat slow beauty dieper en hoopt op een totale transformatie, die meer duurt dan een moment.

Slow Beauty benadrukt de waarde van de schoonheid van binnen en van buiten en het belang van een gezond, gelukkig en in balans leven. Het beoogt ook de kloof tussen lichaam en geest te overbruggen in plaats van die tegenstrijdige gedachten dat als je een bepaald schoonheidsritueel of een idee over schoonheid volgt, je alleen maar de omgevingen zal bevredigen.

Er zijn verschillende manieren om te verkennen waarom Slow Beauty zou willen volgen, zoals het ervaren van de schoonheid die ons omringt, het erkennen van onze step systematisch en het ervaren van het echte genoegen van ons dierbaarste lichaam.

Soorten Slow Beauty

Er zijn vele vormen van Slow Beauty waarvan veel kunnen worden gebruikt en geïntegreerd in onze dagelijkse routines. Enkele voorbeelden hieronder:

  • Yakushi-Ryo: Het oudste bekende slow beauty-ritueel komt uit de 8e eeuw en gaat over het genieten van de schoonheid in harmonie met de natuur. Het gaat om het maken van een bijzondere connectie tussen het interne en externe landschap.
  • Slow-Food: Slow Food legt de nadruk op principe achter het voedsel dat we kiezen en beïnvloedt de manier waarop we naar de wereld om ons heen kijken en omgaan met onze directe omgeving. Het gaat om het verzamelen van ingrediënten uit de omgeving, het vermijden van massaproductie, het respecteren van de natuur en het bevorderen van een gezonde levensstijl door slechts minder ingrediënten en gerechten te eten.
  • Eco-Beauty: Eco-beauty benadrukt het gebruik van natuurlijke materialen die niet schadelijk zijn voor de mens of de planeet. Door geen draagbare soorten producten of technieken te gebruiken, zoals chemische producten, hormoonverstoorders en een hoge verwerking van voedsel, bevordert eco-beauty een gezonde levensstijl.
  • DIY Beauty: Hoewel DIY beauty niet specifiek een Slow Beauty-strategie is, draagt het bij tot de algemene principes van het leven met respect voor nature, samenwerking en creativiteit. Met DIY-schoonheid raak je vertrouwd met wat je op je huid smeert, je krijgt meer controle en het is een leuke manier om je eigen producten te maken op basis van ingrediënten die je rechtstreeks uit de natuur kan halen.

Slow Beauty in je dagelijkse leven

Slow Beauty kan worden toegepast in je dagelijkse leven in verschillende manieren. Ten eerste, door te experimenteren met verschillende schoonheidsrituelen die je dagelijkse routine verrijken. Er zijn veel manieren waarop je hiermee aan de slag kunt, van aromatherapie tot thuisverzorgingsrituelen. Het kunnen ook eenvoudige dingen zijn, zoals langer in het warmwater liggen, iets waardoor we ons direct meer gewaardeerd kunnen voelen.

Ten tweede, kan je ook proactief gaan door beminde in de natuur te zijn en te voeden; door naar buiten te gaan en activiteiten te doen zoals wandelen, fietsen, zwemmen of een openluchtmarkt bezoeken. Door deze ervaringen zal je schoonheid stijgen en je vermogen om te genieten en te voelen verbeteren.

Ten slotte, je kunt de affiniteit met Slow Beauty verhogen door middel van meditatie, lekker in bad zitten, schrijven, lezen, etc. Al deze activiteiten stellen je in staat om meer focus te hebben, je thuis te voelen in je huid en je meer bewust te worden van wat slow beauty is.

Een gezonde levensstijl met Slow Beauty

Slow Beauty is ook een manier om op een gezonde manier schoonheid te ervaren waarbij gezondheid en geluk centraal staan. Door regelmatig te mediteren en yoga te doen, maak je je lichaam en geest sterker. Als je oefeningen doet die je voldoening geven, voel je je gezonder en tevredener. Als je gezonde voedingsmiddelen eet en positieve mensen om je heen zoekt, zal het je in staat stellen om een gezond leven te leiden waarbij beauty de hoofdrol speelt.

Slow Beauty is een visie die de schoonheid van lichaam en geest benadrukt en versterkt, om zo een steviger, meer vervullend idee van schoonheid te creëren. Slow beauty is een filosofie die ons aanmoedigt om uniek te zijn, te genieten van het hier en nu en met kalmte en evenwichtige schoonheid te leven.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.