Hoe Sensitieve Huid Vermijden? Mijn Manieren Om Sensitieve Huid Te Verlichten

Veel mensen hebben te maken met pijnlijk gevoelige huidervaringen. Dit kan voorkomen als je helemaal geen last hebt van huidproblemen, maar het is vaak een symptoom van een andere onderliggende aandoening of huidaandoening. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, voel je het onmiddellijk. Je huid kan voelen alsof het kriebelt of als het door prikkels gevoelig is, of je voelt het als een stekend of brandend gevoel. Er zijn simpele stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat je last krijgt van een gevoelige huid.

De Essentiële Tips Om Gevoelige Huid Te Vermijden

1. Kies voor Hypoallergene Cosmetica

Kies alleen hypoallergene cosmetica. Dit is een formule die wordt gebruikt om cosmetica en skincare producten te maken die minder allergische reacties veroorzaken. Deze producten worden meestal gemaakt met een zachte formule die zacht voor het huidoppervlak is en die huidirritaties voorkomt. Kies producten die de pH waarde van de huid behoudt om ongemak te verminderen.

2. Onthoud Goede Hygiëne

Zorg ervoor dat je je huid goed schoonhoudt. Was je gezicht elke dag met een milde reiniger. Wissel meerdere keren per week van reiniger als je de neiging hebt om een gevoelige huid te hebben. Zorg ervoor dat je altijd een zacht scrub of een masker gebruikt. Gebruik nooit een scrub waarvan je weet dat die je huid teveel gaat uitdrogen. Een masker met milde ingrediënten zoals honing, aloë vera en kokosolie helpt je huid hydrateren en te versoepelen na het scrubben.

3. Blijf Hydrateren Gedurende De Dag

Hydrateer je huid gedurende de dag. Als je een gevoelige huid hebt, kan het lastig zijn om de juiste moisturizer te vinden. Kies een moisturizer die geen alcohol bevat en die de pH-balans van je huid in evenwicht houdt. Het is ook belangrijk om een crème te kiezen die zo weinig mogelijk ingrediënten bevat omdat deze meestal de beste optie is voor mensen met gevoelige huid. Gebruik de moisturizer twee keer per dag om je huid te beschermen tegen milieu-invloeden en vrije radicalen die je huid uitdrogen en irriteren.

4. Gebruik Een Suède Handschoen Bij Het Afdrogen

Gebruik een suède handschoen om je gezicht te reinigen. Het is een goed idee om een suède handschoen te gebruiken om je gezicht te wassen en af te drogen. Suède is zacht en kan helpen om je huid intensiever te hydrateren en te egaliseren. Het suède is zacht genoeg om rimpels, puistjes en andere oneffenheden op je huid te verminderen zonder je huid uit te leggen of te irriteren.

5. Gebruik Een Alkalische Cleanser

Gebruik een alkalische cleanser om je huid te reinigen. Alkalische cleansers zijn ontworpen om je huid te helpen glad en gehydrateerd te houden. Deze cleansers bevatten milde ingrediënten zoals glycerine en aloë vera om de huid te hydrateren, te kalmeren en te verzachten. Deze mildere formules helpen ook om de pH-balans van je huid in evenwicht te houden, waardoor je huid minder kwetsbaar en sensatie wordt.

6. Gebruik Een PH-Neutrale Reiniger Voor Je Huid

Gebruik een pH-neutrale reiniger om je huid te reinigen. Kies een reiniger die specifiek ontworpen is voor gevoelige huid. Deze producten bevatten mildere, natuurlijke ingrediënten zoals glycerine, aloe vera en kokosolie om je huid glad en gehydrateerd te houden. Deze producten helpen ook om ervoor te zorgen dat je huidpH-waarde in balans blijft zonder de huid te verzuren of te irriteren.

7. Gebruik Mineraal Make Up En Niet Bakend Make Up

Kies uitsluitend voor mineraal make-up. Bakend make-up bevat stoffen die je huid kunnen irriteren. Kies mineraal make-up, dat is ontworpen om je huid te kalmeren en te hydrateren. Het bevat ook ingrediënten die je huid beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en andere milieu-invloeden. Kies voor mineralen zoals titanium dioxide en zinkoxide om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

8. Gebruik Een Tonique Na Het Reinigen

Gebruik een tonique na het reinigen. Een toner helpt je om je huid te reinigen en te verfrissen. Het helpt ook om overtollige oliën en onzuiverheden te verwijderen. Kies een toner die alcohol en andere chemische stoffen bevat die je huid kunnen irriteren. Alcoholvrije toners die ingrediënten zoals Aloë Vera bevatten zijn een goede keuze als je last hebt van een gevoelige huid.

9. Probeer Een Gezichtsmasker

Probeer zo nu en dan een gezichtsmasker. Daarmee kun je je huid hydrateren, verzachten en verfrissen. Kies een masker dat gemaakt is met natuurlijke ingrediënten die je huid kalmeren. Probeer een masker met honing, aloë vera of kokosolie om je huid te verzorgen. Je kunt het masker ook regelmatig gebruiken om je huid te verzachten en te verfrissen.

10. Gebruik Een Goede Lippenbalsem

Gebruik een goede lippenbalsem om je lippen te beschermen. Kies een lippenbalsem die je huid kalmeren, verzachten en hydrateren. Kies producten die geen synthetische ingrediënten bevatten, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat je lippen schilferig en gevoelig worden. Kies iets met natuurlijke ingredië

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.