Onderhoud van Krullend Haar

Als je geboren bent met krullend haar, weet je hoe uitdagend het kan zijn om het mooi en gezond te houden. Maar met precies de juiste haarverzorgingsroutine, kan het onderhouden van krullend haar ook een fluitje van een cent zijn.

Wat maakt krullen uniek?

Krullend haar is anders qua structuur, groei en behoeften. De vorm van de haarfollikel bepaalt of het haar krult of steil is. Als de follikel rond is, groeit het haar steil, maar als de follikel ovaal is, komt het haar gekruld uit. Hierdoor kan krullend haar droger zijn en meer kans lopen op pluizen dan steil haar.

Verzorgingstips voor krullend haar

1. Gebruik een sulfaatvrije shampoo

Sulfaten in shampoos zijn agressieve reinigingsmiddelen die het haar kunnen uitdrogen. Voor krullend haar is het beter om sulfaatvrije shampoos te gebruiken die weinig tot geen schuim veroorzaken, maar nog steeds effectief zijn in het verwijderen van vuil en olie.

2. Hydrateer je haar regelmatig

Krullend haar heeft de neiging om uit te drogen, waardoor het belangrijk is om het goed gehydrateerd te houden. Gebruik een diepe conditioner of een leave-in conditioner om je krullen gehydrateerd en gezond te houden. Kies voor hoogwaardige conditioners die ingrediënten bevatten zoals aloë vera, kokosolie, sheaboter, arganolie, enz.

3. Gebruik een brede tanden kam

Krullend haar raakt gemakkelijk verstrikt. Gebruik daarom een kam met brede tanden om je krullen te ontwarren en te kammen zonder ze te beschadigen.

4. Droog je haar voorzichtig

Wanneer je je haar droogt, is het belangrijk om het voorzichtig te doen om breuk en pluizen te voorkomen. In plaats van ringeloren, kan je beter een oude, zachte t-shirt, een microvezel handdoek of zelfs toiletpapier gebruiken om je haar zachtjes droog te deppen.

Kapsels voor krullend haar

1. Rommelige paardenstaart

Deze stijl is perfect voor zowel formeel als casual haar en is uiterst veelzijdig. Trek gewoon al je haren omhoog in een paardenstaart, trek een paar lokken eruit voor een rommelige look en voila, gemakkelijk en trendy kapsel!

2. De bob

Een bob is een geweldige stijl om volume toe te voegen aan dun krullend haar. Het is ook een afkoelende stijl voor de zomerhitte! Door de lagen kun je genieten van de volheid van je krullen zonder te worden overweldigd door de hitte.

3. Vlechten

Vlechten zijn een andere geweldige optie voor het stylen van krullend haar. Je kunt gaan voor een enkele, simpele vlecht of variëren met meerdere kleine vlechten voor een funkier look.

Conclusie

Hoewel het bezitten van krullend haar zijn unieke uitdagingen met zich meebrengt, maakt goede verzorging en onderhoud het absoluut beheersbaar en mooi. Vergeet niet dat je haar net zo uniek is als jij en dat er niet slechts één manier is om het te verzorgen. Vind de methoden en producten die werken voor jouw krultype en levensstijl. En onthoud: krullen zijn mooi!

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.