welke mascara is het beste

De hele dag mooie en lange wimpers. Deze mascara’s kwamen de test door!

Ik heb nooit geklaagd over mijn natuurlijke wimpers. Het effect wat ik met nepwimpers bereiken kon was wat ik verwacht had. Ik vond dat echter niet lekker zitten dus ik besloot op zoek te gaan naar de perfecte mascara, die me binnen een paar minuten dichter bij het gewenste resultaat zou brengen. Bekijk welke mascara’s ik aanbeveel!

Waarom mascara in plaats van wimper extensions?

Ik realiseer me dat vrouwen tegenwoordig vaak kiezen voor semipermanente wimper extensions. Ik heb ze ook geprobeerd, maar ik kwam er snel achter dat deze oplossing niet economisch en ook niet praktisch was. Urenlang op een stoel voor een hoge prijs, en daarna nog verschillende afspraken om ze bij te laten vullen.

Hierdoor besloot ik te investeren in een mascara die me de gewenste resultaten geeft. Natuurlijk had ik al verschillende mascara’s van de drogist getest, deze werkten niet altijd. Ik wil met mascara:

  • Het effect bouwen van langere, dikkere wimpers
  • Mijn wimpers verzorgen
  • Mascara die blijft zitten zonder te vlekken

Lees snel welke mascara’s ook daadwerkelijk voldeden aan mijn verwachtingen!

Mascara’s die aandacht verdienen!

Het kiezen van de perfecte mascara was niet makkelijk. Ik heb veel producten getest die min of meer voldeden aan mijn behoeften. Uiteindelijk heb ik een TOP 4 samengesteld, deze producten raad ik aan!

1. Nanolash Mascara

nanolash beste mascara

Er kan er maar één de beste zijn, en voor mij is dat de Nanolash mascara. De mascara (10 ml) heeft een ongelooflijk gladde formule. De perfect gevormde siliconen borstel trok direct mijn aandacht. Ik kon er zelfs de kortste haren in de ooghoek mee bereiken.

De Nanolash mascara is beschikbaar in twee versies, wat ik een groot voordeel vind. Ik kon kiezen tussen de Nanolash Volume Up Mascara (verdikkend) en de Nanolash Length & Curl Mascara (verlengend en geeft krul).

Ik zag dat ik met deze mascara lagen kan bouwen. Dit vind ik ook een voordeel. De Nanolash mascara vlekt niet, zelfs niet als hij nat wordt. Al met al een terechte eerste plek!

2. Lashcode Mascara

lashcode mascara

De volgende plek gaat naar de Lashcode Mascara. Het is een efficiënt, effectief product dat vaak aangeraden wordt. De Lashcode Mascara heeft ook een siliconen borstel die de haartjes goed van elkaar scheidt. Het product verraste me ook met de veilige, natuurlijke formule. 

De mascara bleef zonder problemen de hele dag goed zitten. Ik heb geen vlekken gezien. Mijn wimpers zagen er langer en dikker uit, zonder klontjes of aan elkaar geplakte haren.

3. Isadora Flashing Volume Mascara

Op plek 3 een ander product, de Isadora Flashing Volume Mascara. Een langhoudende mascara die niet vlekt. Hoge temperaturen zijn echter wel een probleem. De mascara gaat dan wel vlekken waardoor je de bekende panda-ogen krijgt.

Het aanbrengen was moeilijker dan met de Nanolash mascara. De borstel is vrij kort en moeilijk in gebruik. Na het aanbrengen zagen de wimpers er langer en dikker uit. Ik moest wel verschillende lagen van het product aanbrengen voordat ik tevreden was met het resultaat.

4. Max Factor 2000 Calorie Mascara

De laatste plek gaat naar de Max Factor 2000 Calorie Mascara. Dit een product van een vrij gerenommeerd merk en blijft lang zitten. Ik zag aan het eind van de dag geen verschil met het begin van de dag.

De borstel is vrij lang maar heeft hele korte, stijve haren. Hierdoor is het aanbrengen van de mascara lastiger. De wimpers zien er wel lang en gedefinieerd uit. De mascara van Max Factor is een relatief goed product, maar niet speciaal in vergelijking met de Nanolash mascara.

Hoe vat ik mijn lijst samen?

Mijn doel was het selecteren van een winnende mascara, die voldeed aan mijn verwachtingen. Dit is, zonder twijfel, de mascara van Nanolash, die geen competitie is voor de rest. De siliconen borstel en veilige formule zorgen ervoor dat de mascara met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Natuurlijk zijn de andere producten, vooral de Lashcode Mascara, ook de moeite waard. Op een paar kleine punten na zijn dit ook prima producten.

Iedereen moet een mascara kiezen die perfect past bij hun behoeften. Het is de moeite waard om te kijken naar de formules en resultaten van een product. Zo kies je de beste mascara en haal je het volledige potentieel uit jouw ogen.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.