Hoe gehydrateerde huid in de zomer te behouden – mijn bewezen manieren

Als het zomer is, is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Het klimaat is warmer, en dit betekent dat er meer uitdagingen zijn voor je huid. Het is belangrijk om je huid de juiste hoeveelheid hydratatie te geven, zodat je er gezond en stralend uitziet.

In deze blog geef ik je tips om je gezonde huid in de zomer te behouden. Ik deel met je een aantal bewezen manieren waar je aan kunt denken als je je huid gehydrateerd wilt houden:

1. Eet hydratatief voedsel

Het eten van hydratatief voedsel helpt om je huid gehydrateerd te houden. Sommige voedingsmiddelen die helpen bij de hydratatie zijn: watermeloen, sla, appelsienen, aardappelen, zure komkommer, ananas, meloen, grapefruit, selderie, courgette, yoghurt, kwark, kaas, groene thee, bitterkoekjes, noten, zaden en dadels.

Als je toch graag een snack neemt, kies dan voor een snack met veel eiwitten en vezels, zoals noten, zaden, groene bonen, broccoli of diepvriesfruit. Deze voedingsmiddelen helpen bij de hydratatie van de huid en bevatten veel voedingsstoffen die goed zijn voor de huid.

2. Neem voldoende water

Het is essentieel dat je voldoende water drinkt om goed gehydrateerd te blijven. Het is bewezen dat mensen die 2 liter of meer water per dag drinken, een betere hydratatie en een gezondere huid hebben dan mensen die minder water drinken.

Neem dagelijks minstens 2 liter water, kruidenthee of andere kalorievrije dranken, zoals groene thee, zwarte thee of koffie. Water helpt bij het detoxen van het lichaam en ontgift de huid.

3. Maak gebruik van externe producten

Gebruik externe producten om je huid te hydrateren. Gebruik in de zomer een voedende crème met een SPF-bescherming.

Ook kun je een scrub, masker, lotion of toner gebruiken. Scrubs helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de poriën klaar zijn voor hydratatie en voeding.

Gebruik ook vitamine C en zonbescherming die de huid kalmeert en de elasticiteit verbetert.

4. Gebruik aloë vera-gel

Aloë vera is een krachtig ingrediënt dat gebruikt kan worden om je huid te hydrateren. De aloë vera-gel heeft ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het helpt bij het hydrateren en verzachten van de huid.

Aloë vera hydrateert de huid en zorgt ervoor dat er geen ophoping van dode huidcellen plaatsvindt, waardoor deze er gezonder uit zal zien.

5. Gebruik voldoende moisturizer

Een moisturizer of gezichtscrème is een vochtinbrengende crème die helpt om de huid gehydrateerd te houden. Een moisturizer moet elke dag gebruikt worden, omdat hij ook ervoor zorgt dat de huid als gehydrateerd wordt.

Houd er rekening mee dat sommige producten een speciale ‘summer moisturizer’ hebben. Deze producten zijn lichter van textuur en bevatten minder oliën, wat nuttig is voor een warm klimaat.

6. Beperk blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon kan het effect van hydraterende producten verminderen. Probeer dus om langdurige blootstelling aan de zon te vermijden door het dragen van een hoed of zonnebril en uit de buurt te blijven van direct zonlicht.

Als je toch gaat zonnen, zorg er dan voor dat je een hoge SPF-zonnebrandcrème gebruikt om de UV-stralen te blokkeren. Hoewel UV-stralen je huid hydrateren, kunnen teveel blootstelling je huid uitdrogen.

7. Geef jezelf een spa-behandeling

Neem regelmatig een spa-behandeling of ga naar je favoriete spa om huidverzorgingsdiensten te ontvangen. Spa-behandelingen zijn een goede manier om je huid te hydrateren en om te ontspannen.

De spa-behandelingen bieden een diep hydraterende massage met aromatherapie, diep weefselmassage, hydraterende maskers, gezichts- en lichaamsscrubs, verzorgende baden en bodywraps.

Slotwoord

Hydratatie van de huid is erg belangrijk in de zomer. De bovenstaande tips helpen je om je gezonde gladde huid in de zomer te behouden.

Gebruik producten met SPF-bescherming, eet hydratatief voedsel en neem voldoende water, gebruik externe producten zoals aloë vera-gel, moisturizers en vitamine C, en probeer de blootstelling aan de zon te beperken.

Tenslotte: geef jezelf zo nu en dan een spa-behandeling om je huid te verwennen. Hopelijk helpen deze tips jou om je huid gehydrateerd te houden in de zomer.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.