Marmerhaar: Wat is het en Hoe Kun Je Het Krijgen?

De laatste jaren hebben veel vrouwen hun haar laten veranderen in marmerhaar. Dat komt omdat het een schitterende stijl is met veel volume en textuur. Maar wat is marmerhaar precies? En hoe kun je het krijgen? In dit artikel leggen we het je uit!

Wat is Marmerhaar?

Marmerhaar is een stijl waarbij je wisselende kleuren en highlights hebt, waardoor je haar net zo gemarmerd lijkt als een steen. Net als andere highlights, zoals balayage en ombre, kan marmerhaar worden gedaan door middel van haarverf, highlights, kunstmatige en/of natuurlijke kwaliteiten van het haar. En zoals alle andere highlights is het een optie voor mannen én vrouwen.

Wat de meeste mensen het meest fascineert aan marmerhaar is dat het lijkt alsof er geen einde aan de mogelijkheden is. Je kunt maar blijven variëren met de kleuren en highlights die je in je haar doet om een unieke stijl te creëren die bij je past. Dus of je nou rustige beige tinten wilt of meer opvallende roze- of blauwtinten, het is allemaal mogelijk met deze stijl.

Hoe Krijg Je Marmerhaar?

Het krijgen van marmerhaar is niet zo moeilijk als je misschien denkt. De eerste stap is om langs te gaan bij je kapper voor een kleur- en highlightsessie. Vertel je kapper wat je wilt krijgen en wees gerust dat hij of zij je helpt om de beste look voor jou te creëren.

Jouw kapper zal de juiste technieken gebruiken om de marmer paarseffecten te creëren. Soms wordt het haar geverfd met verschillende basiskleuren, afhankelijk van de look die je wilt bereiken. Daarna wordt er meestal de kleur glazuur over aangebracht, of ze voegen highlights toe voor het marmorgebied.

Zowel micro- foils als weven kunnen worden gebruikt voor het aanbrengen van highlights. De techniek die je kapper gebruikt, hangt af van de extentie, dikte en het type haar van de klant. Plus, het hangt ook van de look af die je wilt bereiken. Voorbeelden van marmerhaar variëren van warme kastanjebruine tinten met gouden highlights tot meer mysterieuze kobaltblauwe tinten met zilveren highlights.

Uiteindelijk, ga je kapper ervoor zorgen dat de highlights worden geplaatst op de juiste plaatsen om te zorgen voor de marmeren look. Als alle highlights zijn geplaatst, wordt het haar goed verzorgd met speciale shampoos en conditioners om het haar gezond en glanzend te houden.

Andere Toepassingen van Marmerhaar

Heb je al een marmerhaar-kleur, maar wil je er een andere look mee krijgen? Wees niet bang om er wat mee te variëren. Er zijn verschillende manieren waarop je je marmerhaar-look kunt veranderen.

Voor veel mensen is de meest populaire manier om marmerhaar te variëren het toevoegen van subtiele krullen. Je kunt krullen maken met een krultang of een rollerset, waardoor je meer volume en textuur in het haar krijgt. Net als bij elke andere look kun je de krullen losweken met je vingers, wat resulteert in een meer nonchalante look.

Een andere manier waarop mensen hun marmerhaar-look kunnen variëren, is door het gebruik van stylingproducten of door het toevoegen van accessoires zoals een stempel of een haarband. Je kunt een beetje haarlak of wax gebruiken om de krullen te definiëren of een kleurrijke haarband om de look af te maken. Met de juiste producten en accessoires kun je de look zelfs ’s nachts veranderen van marmerhaar naar een hele andere stijl.

Conclusie

Marmerhaar is een prachtige stijl met veel volume en textuur. Het krijgen van marmerhaar vereist meestal een kleursessie, waarbij je kapper verschillende kleuren zal toevoegen of highlights plaatst om het marmer effect te bereiken. Als je al een marmerhaar-look hebt, kun je er zo nu en dan wat aan variëren met producten en accessoires. Dus geef jezelf de tijd om te experimenteren en het perfecte kapsel voor jou te creëren!

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.