Uitgebreid gids voor het reinigen van je gezichtshuid – Wat heb ik getest en wat werkt?

Als je last hebt van acne, pukkeltjes, oneffenheden of als je algemeen wilt dat je huid er gezond uitziet, dan is een goede gezichtsreiniging van essentieel belang om je huid op zijn best te houden.
Het is een feit dat de meeste van ons het begrip ‘gezichtshuidreiniging’ heel eenvoudig maken – wassen met een warm/koud water en een facewash. Maar wist je dat je een geavanceerdere routine kunt uitvoeren voor een schone, frisse en jeugdige huid?
In deze blog gaan we dieper in op de basisbeginselen van een goede gezichtshuidverzorging. Laten we beginnen.

Wat is Gezichtshuidreiniging?

Gezichtshuidreiniging is het dagelijks en gecoördineerd reinigen van je gezicht. Het is een belangrijk onderdeel van je schoonheidsroutine om je huid gezond en jeugdig te houden.
Dit is belangrijk voor mensen die last hebben van acne, pukkels of oneffenheden. Een effectieve gezichtshuidreiniging helpt bij het verminderen van oneffenheden en het gezond houden van je huid.
Medische professionals adviseren het gebruik van zachte zepen die geen agressieve ingrediënten bevatten. Dit betekent dat je een milde, niet-irriterende en hypoallergene zepen en cleansers moet gebruiken.

Deze producten bevatten geen schurende ingrediënten, zoals bananenpulp, alcohol, glycerine of minerale oliën, die schade kunnen veroorzaken aan je huid en irritatie kunnen veroorzaken.

Hoe vaak moet u uw gezichtshuid reinigen?

Hoe vaak je je gezicht moet reinigen, hangt af van je huidtype. Als je hele droge, gevoelige of gemengde huid hebt, raden dermatologen aan je gezicht tweemaal per dag te reinigen, ’s morgens en’ s avonds. Als je last hebt van vette huid, dan kun je het beste driemaal per dag reinigen.

Een milde en niet-irriterende cleanser is het meest geschikt voor het schoonmaken van je gezicht. Er zijn een aantal producten die je kunt gebruiken, zoals een milde wasgel of olie, een reinigende melk, een milde scrub, enz.

Basishandelingen

Voordat je je gezicht schoonmaakt door middel van de gereedschappen of producten uit je huidverzorgingsroutine, is het belangrijk om je gezicht te reinigen.

Een van de beste manieren om je gezicht te reinigen is met lauw water en een milde zeeppleister. Gebruik geen schurende of alkalische producten. Deze producten kunnen je huid uitdrogen en schade toebrengen.

Het is ook aan te raden om je gezicht af en toe te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Hoewel het enigszins irritant kan zijn, is het belangrijk dat je je gezicht een keer in de drie weken scrubt om je huid jong en fris te houden.

Geschikte producten

Er zijn een aantal producten die geschikt zijn om te gebruiken voor het reinigen van je gezicht, afhankelijk van je type huid. Een milde wasgel, een reinigende melk of een milde scrub, bijvoorbeeld.

Als je last hebt van vette huid, kun je proberen neutrale zeep te gebruiken. Neutrale zeep is een milde, enigszins alkalische zeep die perfect is voor het hydrateren en reinigen van je gezicht.

Voor gevoelige huidtypes zijn er speciale producten beschikbaar die mild, hypoallergeen en niet-irriterend zijn. Deze producten bevatten geen schurende ingrediënten, zoals alcohol, bananenpulp of minerale oliën.

Hydraterende producten

Na het reinigen van je gezicht is het belangrijk om je huid te hydrateren. Hydratatie is noodzakelijk om je huid te voeden en gezond te houden. Gebruik hiervoor een dag- en nachtcreme die is samengesteld voor je type huid.

Voor vettige huid wordt aanbevolen om een rijk, maar lichtgevoed product te gebruiken. Ook als je last hebt van gevoelige huid, is het belangrijk om producten te gebruiken die hypoallergeen en mild zijn.

Voor gevoelige huidtypes wordt aanbevolen om een ongeparfumeerde crème te gebruiken aangezien parfums de gevoelige huid kunnen irriteren en schaden.

Voor de meeste droge huidtypes zijn er producten op basis van water beschikbaar in plaats van olie. Water-gebaseerde hydratatieproducten helpen bij het voeden van de huid en helpen bij het aanpassen van het vochtgehalte van de huid.

Nachtverzorging

Als je ’s avonds een geavanceerde huidverzorgingsroutine uitvoert, dan is het belangrijk dat je het eindigt met de juiste producten.

Een goede nachtcrème die speciaal is samengesteld voor je huidtype is van cruciaal belang. Hiervoor is een crème met krachtige antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E en resveratrol.

Deze crèmes zijn zeer effectief bij het verminderen van ontstekingen, verhelderen van hyperpigmentaties en herstellen van de elasticiteit van de huid.

Een kalmerende nachtmasker kan ook helpen bij het verminderen van oneffenheden, het beschermen van de huid en het voorbereiden van de huid voor de volgende dag.

Voedende producten

Naast nachtmaskers zijn er ook een aantal andere producten die je kunt gebruiken om je huid te voeden. Dit zijn producten zoals een gezichtsolie of serum.

Gezichtsoliën zijn perfect voor het geven van meer voeding aan de huid. Deze oliën zijn zeer effectief bij het hydrateren, voeden en kalmeren van de huid.

Serum is een andere goede optie voor het hydrateren en voeden van de

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.