Was je gezicht met zeep: waarom je barzeep moet gebruiken en welke zeep ik aanbeveel

Heb je gezicht zorg nodig maar weet je niet wat het beste is om te gebruiken? Veel mensen kiezen voor gel of vloeibare gezichtssap. Maar heb je ooit overwogen om barzeep te gebruiken? Barzeep heeft eenzelfde effect als andere gezichtssap en biedt soms zelfs meer voordelen. Lees deze blogpost en ontdek waarom je barzeep zou moeten gebruiken én welke barzeep ik aanbeveel.

Waarom barzeep voor je gezicht gebruiken?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor barzeep in plaats van gel of vloeistof gezichtssap:

  • Barzeep is veel milieuvriendelijker dan flesjes gezichtssap.
  • Het is veel goedkoper. Barzeep is meestal een fractie van de prijs van een flesje gezichtssap.
  • Het is veel gemakkelijker in gebruik. Je hoeft alleen een schuimige emulsie te maken door de zeep op je gezicht en handen schuim in te masseren.
  • Barzeep is minder abrasief dan gezichtssap. Dit helpt de huidbarriere te ondersteunen, wat goed is voor je gezondheid.
  • Barzeep reinigt dieper en verwijdert de meeste make-up, waardoor je gezicht langer schoon zal blijven.
  • Barzeep is zacht genoeg om dagelijks te gebruiken, maar sterk genoeg om je gezicht meer te verzorgen dan een gewoon cleanser.

Barzeep is dus een uitstekend huidverzorgingsproduct. Het is belangrijk om een zeep te kiezen die niet al te droog is, maar niet te vet. Het is ook belangrijk om een zeep te kiezen die natuurlijke ingrediënten bevat, zoals biologische oliën, plantenextracten en vitaminen.

Welke barzeep aanbevel ik?

Ik beveel de Dr. Squatch Sap Spa Soap aan. Deze zeep bevat een mix van 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder olijfolie, sheaboter, kokosolie, olijfolie en avocado-olie om je gezicht en lichaam een diepe hydratatie te geven. De plantenextracten sluiten je poriën en helpen je huid te genezen en te versterken.

Het is ook een milde zeep, dus het zal je gezicht niet uitdrogen. Het is gemaakt zonder SLS (natriumlaurylsulfaat), dioxyde en andere schadelijke chemicaliën, wat het een veilige keuze maakt voor alle huidtypen.

Een stapsgewijze handleiding voor het wassen van je gezicht met barzeep

Het is erg simpel om je gezicht met barzeep te wassen en wordt geleidelijk aan makkelijker met meer ervaring. Als je blijft volharden, zul je merken dat je er geen probleem meer mee hebt. Volg deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat je gezicht vochtig is (maar niet nat). Het is het beste om na het douchen te wassen, aangezien je poriën dan het beste open staan om diep te worden gereinigd en de stoffen in de zeep volledig door je huid kunnen worden opgenomen.
  2. Neem je barzeep en laat het resterende water er vanaf druppen. Breng het aan op je gezicht en masseer het voorzichtig in cirkelvormige bewegingen in je gezicht. Probeer je te concentreren op de meest verstopte gebieden, zoals onder je neus, je kin en je voorhoofd.
  3. Spoel je gezicht goed af met lauwwarm water. Doe dit totdat al het schuim is verdwenen en je gezicht helemaal schoon is.
  4. Sluit je poriën en geniet van je reinigde en gehydrateerde gezicht. Je kunt je gezicht ook nog afsluiten met een tonic of serum om ervoor te zorgen dat de hydratatie wordt behouden.

Conclusie

Het is duidelijk dat barzeep een zeer effectief huidverzorgingsproduct kan zijn. Het is minder schadelijk voor het milieu, veel goedkoper en bevat geen schadelijke chemicaliën. Bovendien reinigt het dieper en heeft hetzelfde effect als andere gezichtssap.

Ik raad de Dr. Squatch Sap Spa Soap aan. Deze zeep bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is mild genoeg om dagelijks te gebruiken. Volg de bovenstaande stappen om je gezicht te wassen en geniet van je gehydrateerde gezicht.

Je moet lezen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.